ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

STEM & Makers fest/expo & EĞİTİMİN İNOVASYON HALİ

STEM & Makers fest/expo  & EĞİTİMİN İNOVASYON HALİ

STEM & Makers fest/expo Türkiye 2017 ve 3. STEM Öğretmenler Konferansı’nı 09-10 Eylül 2017 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl etkinliğin teması “girişimci ve inovatif TÜRKİYE için: Endüstri 4.0”.Stem & Makers Fest/Expo Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilmektedir. Bu yıl 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlik okulunu bir STEM/MAKER okuluna dönüştürmek isteyen öğretmen ve yöneticilerin yanında ilgili herkesin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.STEM & Makers Fest/Expo 2017 ve 3.STEM Öğretmenler Konferansına   ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İnovasyon Merkezi olarak katıldık.

STEM & MAKER LAB UYGULAMALARI/BİLİM GÖSTERİLERİ

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Konuşmacı Mete KIZILKAYA, Can Serdar’ın Oturum Başkanlığını yaptığı Okul Dışı Ortamlarda Öğrenme konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca panelde konuşmacı olarak Ayçin Ünal Muğla Bilim ve Sanat Merkezi- Fen Bilimleri Öğretmeni, Ayşe Arslan Düzce Bilim ve Sanat Merkezi-Fen Bilimleri Öğretmeni, İbrahim Evren Özer Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezi- Fen Bilimleri Öğretmeni, Ramazan Baltacı Adana Bilim ve Sanat Merkezi- Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Mustafa Akay Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi-Matematik Öğretmeni yer aldı.

ADIYAMAN İNOVASYON MERKEZİ ATÖLYE ÇALIŞMASI

Ali Kuşçu atölyesinde EĞİTİMİN İNOVASYON HALİ teması ile Adıyaman Milli Eğitim müdürlüğü AR&GE çalışanları tarafından gerçekleştirildi. STEM & Makers Fest/Expo 2016 kapsamında düzenlenen atölyede öğretmenlerle buluştuk. Eğitimin inovasyon hali ve 21.yy becerilerinin kazandırılması için kullanılan yöntem teknikleri ve Adıyaman inovasyon merkezinin tanıtımı yapıldı.

Etkinlikte, 7’den 77’ye herkesin erişebileceği bilimsel içeriklerle bütünleştirilmiş eğlenceli ve çok yönlü STEM ve Maker uygulamaları yer aldı. Atölye, çalıştay, poster, sergi ve dinleyici olarak yapılacak tüm katılımlar ücretsiz yapıldı. Bu yıl konferans, 125 atölye çalışması, 20 davetli konuşmacı, 25 kurumsal katılım, çekilişler ve hediyelerle renkli etkinliklere sahne oldu. Dr. Bülent Güzeloğlu’nun Afrika Antarktika Biyoçeşitliliği Fotoğraf Sergisi de etkinlikler kapsamında ziyaret edildi.

21. yüzyılın ilk yarısında özellikle gelişmekte olan ülkelerin öğrencilerini soru soran, sorgulayan, problemleri tanımlayan, inovatif düşünmeye sevk eden, girişimci ruhlu, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip ve topluma karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret ettikleri görülmektedir. Türkiye’nin bilimsel araştırma ve teknolojik gelişme kapasitesini ve sosyal ve ekonomik kalkınmasını arttırması ve diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için özellikle genç yaşlarda öğrencilere bu özellikleri geliştirebilmeleri için imkânlar sunması kaçınılmaz bir gereksinim haline gelmiştir. Bu sebeple yapılmaya başlanan çeşitli etkinliklerle de bilimsel araştırma ve teknolojik gelişmeler arttırılmaya çalışılmaktadır. Tübitak tarafından da son yıllarda verilen desteklerle gerçekleştirilen bilim fuar ve şenlikleri sayesinde öğrenciler ve öğretmenlerde stem eğitimleri ve maker hareketi içine dâhil edilmeye çalışılmakta ve ülkenin geleceği açısından önemli bir yönde adım atılmaktadır.

STEAM nedir?

 

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve diğer disiplinler arasında bağlantılar kurulması – genellikle STEAM olarak ifade edilmektedir- bilimin sınırlarını, sanat, bilimsel araştırma ve yenilik arasındaki bağlantının yaratıcı potansiyelini içine alacak şekilde genişletmektedir. Yenilikçi yeni fikirler ve yaratıcı çözümler, çoğu zaman disiplinler arasındaki ara yüzde ortaya çıkmakta ve farklı toplumsal aktörleri kapsamaktadır. Yenilik, insanların deneyimleri, ihtiyaçları ve sorunları ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılıdır.

12-09-201712-09-2017

 

11-09-2017

11-09-201711-09-201711-09-201712-09-2017

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.