2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının değerlendirilmesiyle başlayan toplantı, Halk Eğitim Merkezi Aziz Özbilgiç´in 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle devam etti.
Yapılan sunumda halk eğitimin önemine değinen Aziz Özbilgiç “günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapısında değişmelere neden olmaktadır. Bireylerin bu değişmelere uyum sağlaması, değişmenin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Örgün eğitim yoluyla bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceri, bireylere ancak belli bir yaşa kadar aktarılmaktadır.
Bireyin örgün eğitim sonrasındaki yaşantısında ve örgün eğitimden yararlanamayan bireylerin bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinebilmesi, örgün eğitim sonrası eğitimle olanaklıdır. Bu nedenle halk eğitiminin eğitim sistemi içerisindeki önemi artmıştır. Halk eğitimi etkinlikleri başlangıçta gönüllü kuruluşlar aracılığı ile yürütülürken, günümüzde devlet desteği ön plana çıkmıştır. Bu desteğin yeterli olmamasına karşın, halk eğitimi artık toplumun büyük bölümüne hizmet vermektedir” dedi.
Konuşmasının devamında 2014 yılında toplamda 837 kursun açıldığını ve bu kurslara 15950 kursiyerin kayıt yaptığını belirtti. Halı-kilim dokuma, dikiş-nakış, cam boyama, resim, okuma-yazma, güzellik ve saç bakım, halk oyunları, ney, model uçak, bilgisayar, dart, masa tenisi ve destekleyici ve yetiştirici kurslar olmak üzere bir çok alanda kursların açıldığını belirtti. Yine bu kapsamda 2015 yılı içerisinde de bir çok alanda kursların açılacağını belirterek bu yıl destekleyici ve yetiştirici kurslara daha fazla önem verileceğini gerek okullarımızda gerekse Adıyaman Belediyemizin bize tahsis etmiş olduğu bazı mahallelerde bulunan Bilgi Evlerinde de bu kursların verileceğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan ise konuşmasında “Hayat Boyu Öğrenme” kelimesinin kendisini çok etkilediğini belirterek hepimiz hayatımızın her safhasında yeni birşeyler öğrenmeye muhtacız dedi. Bu nedenle açılan her kurs bizim hayatımıza yaşantımıza yeni şeyler katmalı dedi.
Açılan kurslarda kursiyerler tarafından yapılan ve toplantıya getirilen yemeni, halı ve kilime de değinerek vatandaşlarımızın, ilimize ziyarete gelen misafirlerin ve turistlerin bunları satın alması için ne yapılması gerektiği hakkında katılımcılardan bilgi aldı. Yine gerek yapılan ürünlerin teşhiri, pazarlanması ve kolay ulaşılabilir olması için ne yapılması gerektiği hakkında da bilgi aldı. Sonuçta bazı kurslara katılımcılar yeni iş imkanının sağlanması için katılmaktadır. Bu nedenle açılan kurslarımızda kursiyerlerimiz tam manasıyla yeterince donatılmalı ve açılan kursların vatandaşlar için yeni iş imkanı oluşturmasına katkı sağlayacak kursların açılmasına daha fazla önem verilmeli dedi.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.