Adıyaman´da Yerden Göğe Doğa Serüveni
“Adıyaman´da Yerden Göğe Doğa Serüveni” Projesi TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde hayata geçiriliyor.Projeye katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Milli Eğitim Müdürümüz Mete Kızılkaya’yı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi vererek sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.
Proje kapsamında Adıyaman iline ait doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerle beraber bilimsel süreç becerileri kazandırmaya yönelik özgün etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirilecektir. Projenin hedef kitlesi olarak İlimiz merkez ilçede temel eğitim düzeyinde öğrenim gören e-okul sistemine kayıtlı olan 8. Sınıfta öğrenim gören çocuklarımız planlanmıştır. Proje kapsamında etkinlik ve faaliyetlerin; Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi, Adıyaman Üniversitesi, Astronomi Gözlemevi, Toprak Mahsulleri Ofisi, Adıyaman Müzesi, Pirin Perre Antik Kanti, Karadağ, Çelikhan Çat Barajı ve Yüzen adalar, Alabalık Tesisi, Doğanlı Çınarı Doğal Anıtı, Çelikhan Doğal İçmesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Eğri Çayı Vadisi ve Kervansaray Botanik Parkı olarak belirlenen yerlerde gerçekleştirilecektir.
Proje sonunda katılımcıların doğal ortamlarda keşfedici ve doğayı sevdiren etkinliklerle bilinçli birer doğa gönüllüsü olmaları; sorgulayan, keşfeden, doğada bilimsel süreçleri tanıyan, doğal-tarihi ve kültürel emanetlere karşı koruma bilincine sahip bireyler olmaları sağlanmış olacaktır.