Çalıştay açılışı,saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Mete Kızılkaya’nın konuşmasıyla devam etti. Mete Kızılkaya, STEM Eğitiminin öneminden ve Adıyaman’da yapılan STEM projelerinden bahsetti. Katılımcı öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi. İlimizde gerçekleşecek olan bu çalıştayın tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi ve çalıştayın devamının İnovasyon Merkezinde gerçekleşeceğini belirtti.
Daha sonra konuşan, Scientix Okul Ağı Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR ve Eğitim Teknolojiler Geliştirme ve Projeler biriminden Scientix Koordinatörü Esra Kayış yapmış oldukları sunumlarda STEM yaklaşımı ve SCIENTIX STEM portalı hakkında bilgi verdiler. Çalıştayın ikinci ve üçüncü gününde ise STEM ile ilgili atölye çalışmalarına ve STEM eğitimi hakkında değerlendirmelere yer verilecek. Çalıştay 26-28 Eylül 2017 arasında çeşitli branşlardan 50 öğretmenin katılımı ile Adıyaman İnovasyon Merkezinde gerçekleşecek.
Scientix Projesi, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminde sorgulamaya, araştırmaya, ürün geliştirmeye, buluş yapmaya dayalı eğitimi Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan, öğretmenlere, akademisyenlere, okul yöneticilerine, ailelere ve STEM eğitimi ile ilgilenen tüm kişilere açık bir projedir. Avrupa Okul Ağı tarafından yürütülen Scientix Projesine Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 2014 yılından itibaren ulusal destek noktası olarak dâhil olmuştur. Avrupa Komisyonu’nu temsilen Avrupa Okul Ağı (EUN) tarafından yönetilen Scientix Projesi (Avrupa’da fen eğitimi için topluluk projesi) 2009 Aralık ayında başlamış olup, Scientix Projesi web sitesi http://www.scientix.eu/2010 yılı Mayıs ayında kullanıma açılmıştır.