ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

499.200 TL’LİK SODES PROJESİ KABUL EDİLDİ

499.200 TL’LİK SODES PROJESİ KABUL EDİLDİ

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan ve Kalkınma Bakanlığı SODES Projesi tarafından kabul görülen 499.200 TL bütçeli müzikal okullar projesi kabul görüldü.

Proje kapsamında Müzik sınıfları kurulacak 10 okulun belirlenmesi, Proje okullarının seçiminde; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi istatistik verileri kullanılacaktır. Öğrenci mevcudu, eğitim bölgesindeki diğer okullara uzaklığı ve ulaşım durumu, Müzik sınıflarının bulunmaması, yetersiz veya kullanılamaz durumda olması,  eğitim verdiği ikamet bölgesinin genişliği,  proje hedeflerine uygun olan okullardan seçilecektir.

Proje ile ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, 10 okulda Müzik kursu düzenleneceğini, kursiyer ve eğitimcilerin tespit edileceğini söyledi. Kızılkaya konuşmasının devamında, ‘’Görece az gelişmiş bölgelerdeki okullarda çok zengin olmasa da Müzik sınıflarının oluşturulması, müziğin kişi gelişimindeki yeri ve kazanımları öğrenci ve ilgililerle paylaşılacaktır. 10 okulun, müzik sınıflarına tahsis etmek üzere 80 adet bağlama, 80 adet gitar, 80 adet keman,  80 adet vurmalı çalgı(def), 80 adet Ney alınarak sınıflar müzik dersi işlenecek şekilde düzenlenecektir. Canlı müzik dinletisi gibi etkinliklerle öğrenciler müzik sınıflarında keyifli saatler geçirecektir. Tüm kategorilerde enstrüman çalma yarışmaları düzenlenerek, öğrencilerin müzik kabiliyetlerini geliştirmeleri sağlanacaktır. Okullarımızın bulunduğu mahallelerdeki çocuklara yönelik de müzik dinletileri gerçekleştirilecektir. Hemen hemen hiç bir okulumuzda müzik aletleri bulunmamaktadır; dolayısıyla öğrencilerimiz hiç bir alet çalmayı öğrenmeden mezun olmaktadır. Müzik, bireyin sağlıklı ve dengeli, kendine özgü bir kimlik ve kişilik geliştirebilmesinde önemli rol oynar. Projemiz çağdaş eğitimin sanat kültürle desteklenmesini sağlayacaktır. Bu sayede öğrenci ve gençlerimizin takım çalışmasına teşvik edecek, müzik enstrümanlarını görme, dokunma ve çalma imkanı sunacaktır. Bağlama, gitar, keman, ney ve vurmalı çalgı(def) kursları eğitim ve öğretim saatleri dışında verilecektir;  böylece, öğrencilerin verimli vakit geçirmeleri ve zihnen dinlenip temel derslere daha hazırlıklı olmaları sağlanacaktır. Proje kapsamında enstrüman çalma eğitimi ve yıl sonu şölenleri düzenlenecektir. Ben projede emeği geçen SODES yetkililerine ve İlimiz Valisi Nurullah Naci Kalkancı’ya teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

 

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.