ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı "İlköğretim Haftası" İlimizde coşkuyla kutlandı

2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de başladı. Adıyaman il genelinde yaklaşık 145 bin öğrenci ders başı yaptı.

Her sene aynı gurur ve heyecanla kutladığımız "İlköğretim Haftası" kutlamaları kapsamında ilk resmî tören Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun'un, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle ilk resmî tören sona erdi.

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Sayın Adil Karaismailoğlu ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'i temsilen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Cengiz Mete'de kutlamalara katılmak üzere İlimize geldi.

Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çelenk sunumuyla başlayan törenin, devamı için Şehit Taha Uluçay İlkokuluna geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun: "Yaşanan büyük felaketten sonra biraz buruk da olsa geleceğimizi emanet edeceğimiz, yarınlarımızın asıl sahipleri kıymetli yavrularımızın yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamasının heyecanı ve mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz.

İnsanlığın ilerlemesi, bir sonraki nesillere sağlam bir kültürel miras bırakması için, eğitim, her zaman en öncelikli uğraşlardan biri olmuştur. Eğitim bizler için bir memleket meselesidir. Çünkü eğitim, toplumun refah düzeyini belirler. Sadece bireysel değil, toplumsal açıdan da gelişmenin ön koşuludur. Kısacası eğitim, insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımdır.

Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimdir ki; bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözleri de bize eğitimin birey ve toplum açısından önemini vurgulamaktadır. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.

Coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet'imizin 100. yılı aynı zamanda "Türkiye Yüzyılının da başlangıcıdır. Türkiye Yüzyılına girerken, ülke olarak ortak gayemiz, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, sorgulayan, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir.

Kıymetli Meslektaşlarım;

Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu, İlk emri "OKU" olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Biliyoruz ki milli ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek. Sizlere emanet edilen yavrularımızı çalışkan, vicdanının sesini dinleyen, haktan, doğrudan yana, bize, bizim olana yabancılaşmayan, maziden aldığı güçle geleceğin ışığını hedefleyen birer fert olarak yetiştireceksiniz. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Sizlere güveniyor, büyük yara alan Adıyaman'ımızda eğitim alanında, karşılıklı iş birliği içerisinde, yeni hikayeler yazacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Cengiz Mete:" Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depreminin ardından Adıyaman'da yeni bir eğitim öğretim yılının açılışını yapıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizler 2023-2024 eğitim öğretim yılında sorunsuz başlayabilmesi adına birtakım tedbirler aldık. Bu yıl 5.624 yeni derslik, yaz dönemi okullarımızdaki bakım onarım ve güçlendirme çalışmaları ve deprem 2.571 yeni dersliği eğitimle buluşturuyoruz. Yine AFAD iş birliğiyle 11 bin konteyneri eğitim öğretim için hazırladık. Okullar akademik kazanımlar dışında çocuklarımıza sosyal kültürel duygusal fiziksel becerilerin kazandırıldığı mekanlardır. Çocuklarımız öğretmenlerimizle bağ kurarak arkadaşlarıyla sosyalleşerek güven duygularını pekiştirirler. Çok kıymetli öğretmenlerimiz; bizler camiamızın asli unsurları olarak gördüğümüz sizlerle yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken köklerini maziden alan ama geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek arzusundayız. Bugün itibariyle 20 milyon öğrencimiz ders başı yapıyor. Ve yine 192 milyon ders kitabı ve kaynak kitap bugün öğrencilerimizle buluşuyor. İfadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılınç ise konuşmasında, "Her öğrencinin yetenekli ve donanımlı oluğuna inanıyoruz. Yeter ki o çocuğun yetenekli olduğunu keşfedebilelim. Bu anlamda hem öğretmenlerimize hem de ailelerimize eğitim yuvalarına çok iş düşüyor. Bu çocukları yeteneklerine göre yönlendirebilirsek inanıyorum ki bu çocuklarla ülkemiz daha çok müreffeh olacak çok daha medeni bir ülke olacak. Şunu da belirtmek isterim çocuklarımız sadece, matematik, fizik, kimya gibi derslerden ziyade kültürel anlamda da beyinlerini doyurmamız lazım. Bunu yaparsak eminim ki çocuklarımız çalıştıkları işten daha da zevk alacaklardır. Çocuklar yeteneklerine göre yönlendirile bilirse çocuklar ruhen de doyuma uğrayacak ve yorulmak nedir bilmeyecekler" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Adil Karaismailoğlu ise konuşmasında, "2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlangıcında sizlerle birlikte olmak hakikatten bizim için büyük bir mutluluk. Tabi bu da buruk bir mutluluk. 6 Şubat sonrasını unutmak mümkün değil. İnşallah hep birlikte bu çalışma ve motivasyonumuz ile afeti de ortadan kaldırmak için hem birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sevgili öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin kıymetini bilelim. Onların hepsi bizim birer vatanımıza ve milletimize hayırlı vatandaş hayırlı birey olmamız için çalışıyorlar. Onların kıymetli olduğunu her zaman onlara hissettirelim" şeklinde konuştu.

Adıyaman Valimiz Sayın Dr. Osman Varol ise konuşmasında, "Eğitim alanında gerçekten son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşadık ve yaralar aldık. Öncelikle pandemi döneminde eğitime bir süre alışa geldiğimiz eğitime ara vermek zorunda kaldık. Uzaktan eğitimle bunu idare etmeye çalıştık. Çocuklarımız tam toparlanma aşamasındayken bu yıl içerisinde özellikle bölgemizde Adıyaman'ımızı da derinden etkileyen asrın felaketi dediğimiz büyük depremi yaşadık. Fakat şunu özellikle belirtmek istiyorum, birçok alanda çalışmalarımızı yürütürken belki birtakım esnekliklere sahip olabiliriz ama hiçbir şekilde esnememiz gereken en önemli alan eğitimdir. Bugün burada bu büyük afetin ardından kısa sürede devletimizin gücü ve imkanları vatandaşlarımızın gösterdiği çok önemli dayanışma sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle kısa sürede çok önemli bir mesafe kat ettik. Bugün hamd olsun 142 bin öğrencimiz yaklaşık 11 bin öğretmenlerimizle yeni eğitim ve öğretim yılını hep birlikte açıyoruz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Şehit Taha Uluçay İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Tören sonunda Valimiz Sayın Dr. Osman Varol ve beraberindeki heyet, sınıfları gezerek, minik öğrencilerle sohbet edip çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.