ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale Komisyonu sene başı toplantısı gerçekleştirdi

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale Komisyonu sene başı toplantısı gerçekleştirdi

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale Komisyonu sene başı toplantısı, Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube müdürü Hamza Çelenk koordinesinde Adıyaman rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantı Hamza ÇELENK' in açılış konuşmasından sonra gündem maddeleri ele alınıp tartışıldı, üyelerin konu ile ilgili görüş ve düşünceleri değerlendirildi.

 

Toplantıya ilişkin ilimizde icra edilecek bir takım kararlar alındı.

 

·        Okul Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ekiplerinin kurulması ve kurulan ekiplerin iletişim bilgileri ile birlikte bağlı bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi, olabilecek değişikliklerin sürekli güncel tutulması sağlanacak.

 

·        Her kademe türünde özel hedef seçilirken öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin salgın sonrası psikolojik yapılarına katkı sağlayacak çalışmaların önemli olduğu vurgulanmıştır. Bu kapsamda özel hedef seçilirken öğrenci, veli ve öğretmenlerin salgın sonrası iyi oluş hallerini koruyacak okula uyumlarına katkı sağlayacak psikolojik sağlamlık temalı bir hedefin seçilmesine öncelik verilecek.

 

·        Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir durum yaşandığı zaman özellikle de istismar ile ilgili konularda yetkili ve görevli kişilerin bu konuda yetkin olmaları gerektiğine dikkat edilecek.

 

·        Okul ziyaretlerinde özellikle rehber öğretmeni olmayan okullarla RAM arasında krize müdahale ile ilgili gereken destek ve koordinasyon sağlanacak.

 

·        Özellikle rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin olmadığı ilçeler ziyaret edilip mevcut ilçelerin psikososyal destek hizmetler noktasındaki ihtiyaçları karşılanacak.

 

·        Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir travmatik bir durum yaşanması durumunda bu iş ile ilgilenen okul-İlçe-İl bazında değerlendirmelerin yapılmasına önem verilecek.

 

·        Okul Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ekipleri, ihtiyaç dâhilinde RAM'lar tarafından ziyaret edilecek.

 

·        Psiko-Sosyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale İl Komisyonu yılsonu toplantısı 14 Haziran 2023 saat 13.00 de yapılacak.

 

 Toplantı Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube müdürü Hamza Çelenk'in iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

 

28-09-202228-09-2022

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.