ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı Adıyaman İli Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu sene başı toplantısı gerçekleştirildi

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı Adıyaman İli Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu sene başı toplantısı gerçekleştirildi

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı Adıyaman İli Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu sene başı toplantısı, Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube müdürü Hamza Çelenk koordinesinde Adıyaman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantı Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube müdürü Hamza Çelenk'in açılış konuşmasından sonra 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 1. dönem planlamaları ele alındı.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından genel hedef olarak belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" ile ilimiz tarafından belirlenen "Okul Başarısını Arttırma" konularında yapılacak çalışmaların önemine atıf yapıldı.

Toplantıya ilişkin ilimizde icra edilecek bir takım kararlar alındı.

·        Okullarımızda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında yapılan tüm çalışmaların "e-rehberlik" modülüne özenle işlenecek ve elde edilen verilerin bir çıktısı yanlarında muhafaza edilecek.

·        Tüm Sınıf Rehber Öğretmenleri, Okul Rehber Öğretmeni/Psikolojik Danışman tarafından rehberlik işlemleri ve uygulamaları hakkında bilgilendirilecek.

·        7 Ekim 2022 tarihine kadar okullar tarafından kendi okullarına uygun 2 özel hedef belirlenecek ve e-rehberlik sistemine işlenecek.

·        Öğretmen, veli ve öğrencilerin iyi oluş hallerine katkı sağlayacak Kişisel-Sosyal alandan olmak üzere özel hedeflerden bir başlığın seçilmesi noktasında hassasiyet gösterilecek.

·        Okullarda yapılan rehberlik çerçeve programlarının RAM'ların hazırladığı programlar ile uyumlu olmasına özen gösterilecek olacak.

·        İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile RAM bölgeleri koordinasyonunda Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıflarında taşıma yapan servis şoförleri ile bu araçlarda görevli rehber personele yönelik eğitimler gerçekleştirilecek.

·        Bağımlılıklar konusunda öğrenci, öğretmen ve velilere farkındalık kazandırma eğitimlerine devam edilecek.

·        Özel Eğitim gereksinimi duyan öğrenciler için alınması gereken tedbir süreci hızlandırılacak.

·        Eğitim öğretim yılı boyunca öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaç duydukları bülten, afiş, dergi, video vb. çalışmalara devam edilecek.

 

 Toplantı Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube müdürü Hamza Çelenk'in iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

28-09-202228-09-202228-09-202228-09-2022

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.