ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İL PSİKOSOSYAL KORUMA VE KRİZE MÜDAHALE KOMİSYONU 2. DÖNEM SONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İL PSİKOSOSYAL KORUMA VE KRİZE MÜDAHALE KOMİSYONU 2. DÖNEM SONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Toplantı Tarihi: 29/06/2021

Toplantı Saati: 14.00

Toplantı Yeri: Adıyaman RAM

 

Komisyon üyeleri, yukarıda belirtilen tarih, saat ve yerde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza ÇELENK başkanlığında toplandı.

Toplantı Hamza ÇELENK' in açılış konuşmasından sonra gündem maddeleri ele alınıp tartışıldı, üyelerin konu ile ilgili görüş ve düşünceleri değerlendirildi.

Toplantı Hamza ÇELENK' in iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

                                        

ALINAN KARARLAR:

 

1-)  Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir durum yaşandığı zaman vakıaya dair bilgiler RAM ile paylaşılıp koordinasyon sağlanacaktır.

2-) Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale gerektiren ihmal istismar vakıalarında gizlilik prensibine azami ölçüde dikkat edilecektir.

3-) Çeşitli kurumlarla(sağlık bakanlığı, ADYÜ, vs) işbirliği kurularak ihtiyaç duyulan sosyal olaylara dair konularda plan dâhilinde etkinlikler gerçekleştirilecektir.

4-) Yeni başlayacak eğitim öğretim döneminde yeniden ortaya çıkabilecek bir salgına veya oluşabilecek bir deprem-afete karşı hazırlıklı olunacak buna müdahale ve önleyici çalışmalar psikolojik sağlamlık kapsamında yapılacaktır.

5-) Risk grubunda bulunan kronik hastaların takibinin yapılması okul ve öğrenci menfaatine olacağından önem arz etmektedir.

6-) Okul Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ekibinin oluşturmasında gereken önem azami ölçüde verilecek ve bu konu ile ilgili il/ilçe toplantılarında gündeme getirilerek psiko-sosyalin önemi vurgulanacaktır.

7-) Salgın nedeniyle öğrencilerimizin manyetik ekranda çok vakit geçirmelerinden kaynaklı bir takım problemlerin önüne geçmek için bilinçli teknoloji kullanımı rehberlik servislerince ele alınmalıdır.

8-)  Okullar tarafından oluşturulan Psiko-sosyal Koruma Ve Krize Müdahale ekipleri sürecin sağlıklı yürütülmesi adına Eylül ayı içinde şekillendirilip ivedilikle Milli Eğitime iletilmesi gerekmektedir.

9-) Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir durum yaşandığı zaman, yetkili ve görevli kişilerin komisyondan habersiz basına ve diğer yerlere bilgi verilmemesi gerekliliğine dikkat edilecektir.

10-) Okul rehberlik servislerince daha önce Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale hakkında eğitim alamayan PDR öğretmenlerin tespit edilmesi ve bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezine bildirilmesi gerekmektedir. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından eğitim almamış PDR öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Şubesi tarafından eğitim planlamasının yapılarak en kısa sürede eğitim verilecektir.

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.