ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale Komisyonu Sene Sonu Toplantısı Yapıldı.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale Komisyonu Sene Sonu Toplantısı Yapıldı.

Rehberlik hizmetleri kapsamında; doğal afet, terör, göç, intihar, ölüm - yas, cinsel istismar gibi travmatik ve zorlu olaylar karşısında yürütülen psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerinin yürütülmesi ve psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerine yönelik iş ve işlemleri düzenlemek amacıyla yapılan İl Psikososyal Koruma ve Krize Müdahale Sene Sonu Toplantısı, Özel Eğitim ve Rehberlik'ten sorumlu Şube Müdürü Hamza Çelenk başkanlığında yapıldı. Toplantı Hamza Çelenk' in açılış konuşmasından sonra gündem maddeleri ele alınıp tartışıldı, üyelerin konu ile ilgili görüş ve düşünceleri değerlendirildi. Toplantı Hamza Çelenk' in iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

Toplantıya ilişkin ilimizde icra edilecek bir takım kararlar alındı.

1-)  Salgının başladığı 2020 Mart ayı itibariyle ailelerin tedirgin bir sürece girdiği özelliklede 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinde okul fobisi, okul reddi gibi olumsuz yaşantıların oluşacağı düşünülmüştür bu konuda RAM'lar ve okullar uyum konusunda hazırlıklı olacaktır.

2-) Salgın sonrası okula uyum sağlama sürecinde tekrar salgının yaşanabilme korkusu oluşacağından veli eğitimlerinin yapılması faydalı olacaktır.

3-) Evde yapılan EBA içerikli eğitimlerin yanında evde eğitimlerine uyum sağlanması için okul tarafından gerekli içerik hazırlanacak çocukların bu zor süreci atlatmaları kolaylaşacaktır.

4-) Yeni başlayacak eğitim öğretim döneminde yeniden ortaya çıkabilecek bir salgına veya oluşabilecek bir deprem-afete karşı hazırlıklı olunacak buna müdahale ve önleyici çalışmalar yapılacaktır.

5-) LYS ve YKS tercih döneminde yapılacak rehberlik hizmetlerinde bulaş riskini en az seviyede tutmak adına RAM'lar ve okullar gerekli hazırlıkları ve çalışmaları yapacaktır.

6-) Önümüzdeki süreçte dijital ortamında materyal üretimi yapılarak bilgilendirmelerin bu materyal üzerinde yapılması lüzumlu görülmekte bunun hazırlığı yapılacaktır.

7-) Okul Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ekibinin oluşturmasında gereken önem azami ölçüde verilecek ve bu konu ile ilgili il/ilçe toplantılarında gündeme getirilerek psiko-sosyalin kıymeti vurgulanacaktır.

8-) Salgın nedeniyle öğrencilerimizin manyetik ekranda çok vakit geçirmelerinden kaynaklı bir takım problemlerin önüne geçmek için bilinçli teknoloji kullanımı rehberlik servislerince ele alınmalıdır.

9-)  Okullar tarafından oluşturulan Psiko-sosyal Koruma Ve Krize Müdahale ekipleri sürecin sağlıklı yürütülmesi adına Eylül ayı içinde şekillendirilip ivedilikle Milli Eğitime iletilmesi gerekmektedir.

10-) Psiko-sosyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir durum yaşandığı zaman, yetkili ve görevli kişilerin komisyondan habersiz basına ve diğer yerlere bilgi verilmemesi gerekliliğine dikkat edilecektir.

30-06-202130-06-202130-06-2021

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.