ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 Yılı Eğitim İyi Örnekler

2016 Yılı Eğitim İyi Örnekler

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER - 2016/1 

Çalışmanın Yapıldığı Okul: MERKEZ Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi 

1- Yapılan Çalışmanın Adı: VELİM- REHBERİM 

2-Amaç: Mesleklerin nitelikleri, iş bulma olanakları, kazanç, toplumsal saygınlık, meslekte başarılı olmak, mesleğin gerektirdiği niteliklere sahip olmak, mesleği sevmek gibi hususlarda meslek tercihi yapacak olan öğrenciye, kendini ve seçenekleri tarafsız bir tutumla etraflıca inceleyip değerlendirdikten sonra kararını kesinleştirmeye yardımcı olmak. 

3-Yapılan uygulama sonuçları: Yapılan faaliyetler sonucunda öğrencilerimiz, ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmiş; öğrencilerimize varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu meslekleri tanıtılmış, böylece görüş alanını genişletip daha zengin bir seçenek grubu arasından uygun seçimi yapmasına yardımcı olunmuştur. Çeşitli mesleklerden velilerimiz, mesleklere karşı kalıplaşmış inanış ve ön yargıları değiştirme fırsatı bulmuştur. Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin topluma yararlı ve kişinin kendini gerçekleştirmesine olanak veren öncelikle merak ettikleri meslekleri tanımalarını sağlamış olduk. Bu bağlamda; 1 nolu hedefe ulaşılmış,  öğrencinin ilgi alanlarının ve yeteneklerinin belirlenmesi için rehberlik servisi tarafından 10/A-B-C-D sınıflarında 136 öğrencimize ölçek uygulandı. 2 nolu hedefe ulaşılmış,  öğrencinin kişilik özelliklerinin belirlenmesi için rehberlik servisi tarafından 10/A-B-C-D sınıflarında 136 öğrencimize tanıma fişleri, ölçekler uygulandı. 3 nolu hedefe ulaşılmış; iş değerlerinden öğrencinin kendisi için önemli olanları belirlemesi için rehberlik servisi tarafından 10/A-B-C-D sınıflarında 136 öğrencimize ölçekler, seminerler uygulandı. 4 nolu hedefe ulaşılmış,  ilgi duyulan mesleklerin belirlenmesi için sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinde bulunan meslekler hakkında rehberlik servisi tarafından 10/A-B-C-D sınıflarına tanıtıcı seminerler verildi. 5 nolu hedefe ulaşılmış;  doktor, diş hekimi, öğretim görevlisi, elektrik-elektronik mühendisi, avukat, psikolog olan 7 velimiz 11/A-B-C-D-E sınıflarına gelip öğrencilere meslekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. 

4-Uygulama Görselleri:

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.