ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ

2015-2016 eğitim öğretim açılış töreni Adıyaman Valiliği önünde Milli Eğitim Müdürü Vekili Kazım Çoban’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.  
2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ

2016-2017 eğitim öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenle başladı. İl genelinde 138 bin öğrenci ders başı yaptı.  

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez Namık Kemal İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin¸ İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, 15 Temmuz Şehitlerinden Fazıl Gürs, Necati Sayın ve Engin Tilbaç’ın aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  

 

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu.  

 

Törenin açılış konuşmasını 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan Namık Kemal İlkokulu İsmail Kaya,  “İnsan hayatında eğitimin önemine değindi.  

 

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban ise, “Karne heyecanımızın ve bayram sevincinin üzerinden çok geçmemişti ki 15 Temmuz’da vuku bulan hadise tarihimizde ibret abidesi olarak yer aldı. Darbe girişiminin ötesinde iç karışıklık çıkararak komşularımızda olduğu gibi ülkemizi işgâle hazır hale getirme hamlesi, milletimizin feraseti ve basireti ile çok şükür bertaraf edildi. 15 Temmuz Vakası olarak kayıtlara geçebileceğimiz bu hadise, bir yönüyle büyük bir ihanet, buna karşın diğer bir yönüyle de bu ihaneti planlayan, destekleyen yedi düvele karşı kazanılmış büyük bir zafer oldu 15 Temmuz karanlık, felâket dolu bir gece olarak başladı; ama aydınlık, rahmet yüklü bir yere ulaştırdı bizi. Tanklara karşı göğsünü siper eden yürek ülkesinin vatan kahramanları, tarihin akışını değiştirecek taze bir doğuma, yeniden, dimdik bir doğruluşa imza attı; eşi görülmemiş bir destan yazdı. Bu bağlamda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatan kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

 

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlayacak  olmanın mutluluğu ve heyecanını hep birlikte idrak etmekteyiz. Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve saygıdeğer velilerimizin sevincine, heyecanına en kalbi duygularla katılıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “15 Temmuz şehitlerini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Onlar vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda ettiler. O kahramanların aileleri bugün aramızdalar. Kıymetli şehit ailelerimizi ilimizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Başkan Kutlu konuşmasını öğrencilerle karşılıklı sohbet havasında tamamladı.   

 

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatan kahramanlarına Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Abdullah Erin, “15 Temmuz darbe girişimi akşamı vatanımızın ve milletimizin bekası uğruna göğsünü siper ederek şahadet mertebesine erişen Necati Sayın, Fazıl Gürs ve Engin Tilbaç kardeşlerimizin isimlerini Adıyaman’da 3 okula vererek hatıralarını ebedi olarak yaşatacağız. Şehitlerimizin kıymetli aileleri de bugün aramızdalar, saygıdeğer şehit ailelerimizi Adıyaman’da ağırlamaktan büyük bir şeref ve gurur duyuyoruz. 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Yeni ders yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Son 10 yılda ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da eğitim alanında ciddi mesafeler alındı. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılan okul ve derslik sayısından fazla okul yapılarak eğitim ve öğrenime kazandırıldı. Bu eğitim kurumlarının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün sekiz yüzün üzerinde eğitim kurumu, 140 bin’e yakın öğrenci ve 9 Bin’in üzerinde öğretmen ile ders başı yapacağız”dedi. 

 

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Erin, 2023 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirecek nesilleri öğretmenlerimiz yetiştirecektir. Sizlere teslim edilen en değerli varlıklarımız olan bu çocuklarımızı bu hedefleri gerçekleştirebilecek kabiliyete ve bilgiye sahip şekilde yetiştireceğinizden hiçbir şüphemiz yoktur. Çocuklarımızı güçlü bir tarih bilincine sahip bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Geleneklerinden, göreneklerinden, örfünden, âdetinden ve inancından uzaklaştırılmış bir nesilden bir gelecek beklenemez. Dolayısıyla ufku açık, geleceğe güvenle bakan, sorgulayabilen inançlı bir nesil yetiştirmek zorundayız ”dedi. 

 

Konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin, şehit aileleri ve protokol üyeleri ile birlikte Namık Kemal İlkokulunda oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri köşesini inceleyerek, sınıfları gezip, öğrencilerle sohbet ederek kitap dağıttı.

 

 

21-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-2016

21-09-201621-09-2016

 

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.