ADIYAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Açılış Töreni

  İlimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk, orta ve lise olmak üzere yaklaşık 155 bin öğrenci ders başı yaptı.    
2015 - 2016 Eğitim Öğretim Açılış Töreni

 2015-2016 eğitim öğretim açılış töreni Adıyaman Valiliği önünde Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. 

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez Altınşehir İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak, Daire Başkanı H.Ali Akar, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan, Milli Şube Müdürleri, bazı kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Altınşehir İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldırım, “Okul çocuklara ve gençlere insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir.Okul bizim en kutsal yuvamızdır.Burası sevginin, bilginin ve hoşgörünün imparatorluğudur.Okulları olan bir milletin istikbali emniyettedir.Burada bu bahçede açar en güzel çiçekler. Bu bahçede kök salar en yıkılmaz çınarlar. Her başarılı insanın arkasında mutlaka sağlam bir eğitim hayatı ve öğretmenler vardır. Bizler öğrencilerimiz için buradayız. Geleceğimizin güvencesi olacak çocuklarımızın hazırlanmasında en büyük görev siz öğretmen arkadaşlarımızın omuzlarındadır. ”dedi. 

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan ise, “Bugün 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanı ile doluyuz. Bu yılda yeşerecek tohumlarımızı karşımızda görmek biz öğretmenleri çok heyecanlandırıyor. Uzun bir tatil sona erdi ve yeniden sınıflarımızı doldurmak, zihinlerimize yeni bilgiler eklemek için okulumuza koştuk. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: 

           “Dünyanın en zengin aklını gördüm, 

            Sermayesini sordum, dediki: Okul 

Okul zihinlerin şekillendiği, bilgi ile aydınlandığı ve eğitildiği yerdir. Bilgi, eğitim kişiyi üstün kılar, onun varlığına değer katar.

 Sevgili öğrenciler; hepiniz  buraya yıllar sonra meyve verecek fidanlar olarak geliyorsunuz. Öğretmenlerinizde sizleri yeşertmek için buradalar.  

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; geleceğimizin emaneti olan çocuklarımızı yetiştirmek gibi ulvi bir görevi ifa ediyorsunuz. Her öğrenciyi kendi öz evladınız, öz kardeşiniz gibi yetiştirmek amacında olduğunuza inancım tamdır. 

Sevgili Öğrenciler; Eğer başarılı olmak istiyorsanız öğretmenlerinizi çok iyi dinleyin, ödevlerinizi aksatmayın, derslerinize günü gününe çalışın. Okulun size sunduğu tüm imkanlardan faydalanın. Öğretmenlerinizi ve ailenizi üzmeyin. Siz isterseniz okul sizin için bir hazine olur. Bu hazineye ulaşmayı öğrenin. Unutmayın çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek sadece bilgi sayesinde olur. Bizim amacımızda sizleri yetiştirmek ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır. 

Sevgili Veliler; Çocuklarınızı arkadaşlarına dikkat ediniz. Yanlış arkadaş öğrenciyi sizin elinizden alıp götürebilir. Buna asla müsaade etmeyin. Bir başka önemli hususta çağımızın hastalığı olan internet bağımlılığına çocuklarınız düşmesini önleyiniz.  Veli olarak öğrenciyi takip etmek önce ailenin, sonra okulun görevidir. 

Yeni fikirler, güzel bilgiler, yakın dostluklar ve başarıyı yakalamanız dileği ile eğitim- öğretim yılımız kutlu olsun” dedi. 

 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak ise,  “Bugün bilgi çağını yakalayabilmek adına eğitim kurumlarımızda nitelikli insan gücü yetiştirmeye ihtiyacımız vardır. Bunun için gereken ne ise Bakanlık olarak onun hayata geçirilmesi çabası içindeyiz. Değişen müfredat, okul türlerinin azaltılması, ders kitaplarının temin edilmesi, eğitim yatırımlarının artması, öğretmen açığının hızla kapatılmaya çalışması gibi sayabileceğimiz pek çok husus buna örnek verilebilir. Bizler genç nesillerimizi milletimizin sahip olduğu değerler doğrultusunda ideal bir insan olarak yetiştirmek ve yönlendirmek zorundayız”dedi. 

Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Altınşehir İlkokulu bahçesine çocuk oyun parkı ile ağaçlandırma taahhüdünde bulunarak, konuşmasını öğrencilerle karşılıklı sohbet havasında tamamladı.    

 Son üç yıl içerisinde Adıyaman’ın eğitim alanında çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Adıyaman’da derslik sıkıntısını çözmek amacıyla gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün ilk dersini verecek bu okulumuzu da yeni yaptık. Bunca yatırıma rağmen öğrencilerden tek isteğimiz başarıdır. Ülkemizin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmaları ve başarı göstermeleridir. Geleceğin Türkiye´sini oluşturacak çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim seferberliği başlattık. İlimizde eğitim alanında başarının çıtasını yükseltmek amacıyla inşa ettiğimiz 16 okul, 318 derslik ve 1292 kişilik öğrenci pansiyonunu bu yıl hizmete sunuyoruz. Bu okul ve dersliklerin ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi. 

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu. 

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri Altınşehir ilkokulunun açılışını yaparak sınıfları gezdi. Öğrencilerle sohbet ederek kitap dağıttı. 

Yapılan törenin ardından Esentepe Anadolu Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak ve Daire Başkanı H. Ali Akar’ın başkanlığında Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Amirleri ve Merkez Ortaöğretim Okul Müdürlerinin katılımıyla genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Ali Taşı Mahallesi Atatürk Bulvarı 144/1 Merkez / Adıyaman - 0416 216 10 21 0416 216 24 77 0416 216 11 81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.